شماره تماس: 09166228323 - 09165265638

ضوابط مرتبط با طراحی پله فرار

پله فرار (اضطرار) از ضروری ترین و اضطراری ترین المان های طراحی شده در ساختمان های بیش از 5 طبقه است. که معمولا در شرایط بحرانی مانند زلزله، آتش سوزی و … از آن ها استفاده می شود. از آنجایی که این پله ها به منظور فرار به سمت خارج از ساختمان طراحی می شوند، معمولا افراد زیادی به صورت همزمان از این پله ها استفاده می نمایند. بنابراین تحمل وزن بالای پله اضطرار (فرار)از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به همین منظور در ادامه شما را با ضوابط طراحی پله فرار (اضطرار)، بیشتر آشنا خواهیم کرد.

طراحی پله اضطرار

ضوابط طراحی پله فرار (اضطرار)

  1. در صورتی که ارتفاع ساختمان بیش از 30 متر باشد، یا اینکه تعداد طبقات ساختمان روی پیلوت 9 طبقه باشد. پله اصلی را می توان به عنوان پله فرار (اضطرار) در نظر گرفت. اما این پله ها باید کاملا جدا از آسانسور و پله های ورودی طبقات ، در نظر گرفته شود.
  2. همچنین در صورتی که ارتفاع ساختمان 30 متر و تعداد طبقات روی پیلوت 9 طبقه باشد. هر دو دستگاه پله باید به یکدیگر راه داشته باشند. همچنین فاصله بین هر دو دستگاه پله باید در مجاورت هوای آزاد به درب ایزوله دود خود بسته شو، مجهز شود.
  3. مصالح مورد استفاده در ساخت پله اضطرار (فرار)، باید از مقاومت بسیار بالایی در برابر آتش سوزی برخوردار باشند.
  4. مساحت میان دو دستگاه با مصالح ساختمانی باید توسط درب های ایزوله دود خود بسته شود تفکیک شود. محاسبه این مساحت عبارت است از: یک متر مربع + سه متر مربع * تعداد واحدهای موجود در هر طبقه
  5. استفاده نمودن از پله های فرار یا اضطراری در مکان های عمومی مانند رستوران ها، هتل ها، بیمارستان ها، سالن های اجتماعات، سینما و تئاتر و تمامی فضاهایی که ظرفیت آن ها بیش از 100 نفر است، الزامی می باشد.

در صورت تمایل این مقاله را دوستان خود به اشتراک بگذارید.

Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print